2014. nov 08.

Egészséges és gyors ebéd, vagy vacsora 15 perc alatt

írta: Főzni egyszerű!
Egészséges és gyors ebéd, vagy vacsora 15 perc alatt

Elkészítési idő: 15 perc

tortilla1.jpg

Kívül ropogós, belül puha fűszeres húsgombóc krémes paradicsommártásban, friss salátával, paradicsommal, sajttal gőzölgő tortillába töltve, 15 perc alatt. Ugye jól hangzik?

Tortilla fűszeres húsgombóccal

Hozzávalók (4 személyre):

400 g darált sertéscomb

kb. 1 evőkanál fűszer (én most garam masala fűszerkeverékkel készítettem, de lehet bármilyen más fűszerrel, pl: mexikói fűszerkeverékkel, vagy akár friss rozmaringgal is készíteni)

1 konzerv hámozott darabolt paradicsom, vagy egy doboz (500 ml) paradicsomlé

1 gerezd fokhagyma

1/2 konzerv kukorica (elhagyható)

4 tortilla lap

jégsaláta, paradicsom, retek, paprika, uborka, vagy amit szeretünk

reszelt sajt

125 g natúr joghurt

1 púpos teáskanál piros arany

bors

1-2. perc: A darált húst tálba borítom, rászórom a fűszert, sózom és kézzel összegyúrom. Egy nagyobb serpenyőbe 2-3 evőkanálnyi olajat öntök és felteszem a tűzhelyre melegedni.

3-5. perc: Vizes kézzel kis gombócokat formázok a darált húsos masszából és rögtön a forró serpenyőbe dobom őket. Hagyom a húsgombócokat sülni, időnként megrázogatom a serpenyőt, hogy ne égjenek le.

6. perc: A paradicsomkonzervet egy lábasba öntöm, sózom, felteszem főni a fokhagymával együtt. Kb. 6 percig főzöm, amíg egy kicsit besűrűsödik. Közben néha megkeverem. Ha túl sűrű lenne, vízzel hígítom. Megrázom a húsgombócos serpenyőt.

7-12. perc: Egy vágódeszkán durvára aprítom a zöldségeket, reszelek egy kevés sajtot. Közben néha megrázom a serpenyőt, megkeverem a paradicsomszószt.

13. perc: Egy kis tálba öntöm a joghurtot és elkeverem a piros arannyal. A tortillákat 40 másodpercre a mikróba teszem.

14. perc: Megkóstolom a paradicsomszószt, ha savanyú, teszek bele egy kis cukrot. Belekeverem a konzerv kukoricát (lehet babot is). A tetejére teszem a húsgombócokat.

15. perc: Tálalok.

tortilla.jpg

 

 

 

 

Szólj hozzá