2015. már 13.

Kéksajtos csirke - csak három hozzávaló

írta: Főzni egyszerű!
Kéksajtos csirke - csak három hozzávaló

Elkészítési idő: 15 perc

keksajtoscsirke.png

A TV Paprikán van egy műsor, a Hugh mesterhármasa, ami azt hirdeti, hogy egy jó ételhez nincs szükség másra, mint három, egymást tökéletesen kiegészítő összetevőre. Nekem is vannak ilyen triumvirátusaim, amiket most meg is osztok veletek.

A kéksajtos csirke az egyik kedvencem, mert rajongok a sajtokért, de emellett nagyon gyorsan kész van és akár hétvégi ebédként is megállja a helyét.

Kéksajtos csirke

Hozzávalók (2 személyre):

400 g csirkemell

60 g bármilyen kéksajt

2 dl főzőtejszín vagy habtejszín

(esetleg metélőhagyma a tetejére)

bors

kevés olaj, vagy vaj

1. A csirkemellet megmossuk, kockára vagy csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

2. Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk és beledobjuk a feldarabolt csirkemellet.

3. Időnként megkeverve addig pirítjuk a húst, amíg minden oldala kap egy kis színt.

4. Ekkor felöntjük a tejszínnel és rámorzsoljuk a sajtot.

5, Lehúzzuk a serpenyőt a tűzről és hagyjuk a sajtot elolvadni. Ha túl kevésnek találjuk a mártást, hígíthatjuk tejjel, ha túl soknak, forraljunk rajta egyet.

6. Rizzsel és főtt tésztával is nagyon finom.

Szólj hozzá

csirke könnyű vacsora gyors tejszín tészta rizs csirkemell egyszerű ebéd 15 perc kéksajt kéksajtos csirke