Kéksajtos csirke - csak három hozzávaló
Elkészítési idő: 15 perc
A TV Paprikán van egy műsor, a Hugh mesterhármasa, ami azt hirdeti, hogy egy jó ételhez nincs szükség másra, mint három, egymást tökéletesen kiegészítő összetevőre. Nekem is vannak ilyen triumvirátusaim, amiket most meg is osztok veletek.
A kéksajtos csirke az egyik kedvencem, mert rajongok a sajtokért, de emellett nagyon gyorsan kész van és akár hétvégi ebédként is megállja a helyét.
Kéksajtos csirke
Hozzávalók (2 személyre):
400 g csirkemell
60 g bármilyen kéksajt
2 dl főzőtejszín vagy habtejszín
(esetleg metélőhagyma a tetejére)
só
bors
kevés olaj, vagy vaj
1. A csirkemellet megmossuk, kockára vagy csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
2. Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk és beledobjuk a feldarabolt csirkemellet.
3. Időnként megkeverve addig pirítjuk a húst, amíg minden oldala kap egy kis színt.
4. Ekkor felöntjük a tejszínnel és rámorzsoljuk a sajtot.
5, Lehúzzuk a serpenyőt a tűzről és hagyjuk a sajtot elolvadni. Ha túl kevésnek találjuk a mártást, hígíthatjuk tejjel, ha túl soknak, forraljunk rajta egyet.
6. Rizzsel és főtt tésztával is nagyon finom.