Sonkás-sajtos tészta sütőben sütve
Elkészítési idő: 20 perc
Ebéd vagy vacsora mindössze négy hozzávalóból. Ez egy gyors, finom és laktató alaprecept, amit kedvünk, vagy a hűtőnk tartalma szerint variálhatunk. Rakhatunk hozzá például csirkemellet, főtt tojást, vagy akár borsót, kukoricát. Csak a fantáziánk szabhat határt!
Sonkás-sajtos tészta sütőben sütve
Hozzávalók (2 személyre):
20 dkg tészta (penne, szarvacska, szélesmesélt vagy bármi más)
4 evőkanál tejföl
10 dkg sonka
15 dkg sajt
1. A sütőt előmelegítjük 200°-ra.
2. A tésztát sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, majd 7-8 perc múlva leszűrjük.
3. A sonkát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük. (Még finomabb, ha többféle sajtot használunk)
4. A leszűrt tésztát hőálló tálba tesszük (pl. jénai tál) és összekeverjük a tejföllel, a sonkával, a sajt felével és egy csipet sóval.
5. A maradék sajtot a tetejére szórjuk és a sütőben körülbelül 10 perc alatt megpirítjuk.