Klasszikusok pohárban: Feketeerdő torta
Elkészítési idő: 10 perc
A klasszikusok pohárban sorozat harmadik része tíz perc alatt elkészül és tényleg semmilyen konyhai tudást nem igényel. A legbonyolultabb lépés a tejszín felverése habbá, de ha végképp nincs hozzá kedvünk, használhatunk flakonos tejszínhabot is.
Feketeerdő torta pohárban:
Hozzávalók (2 db 3 dl űrtartalmú pohárhoz):
60 g kakaós keksz vagy 60 g keksz +1 és 1/2 evőkanál cukrozatlan kakaó
3 evőkanál cukor
3 evőkanál tej
250 ml habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
meggybefőtt
1. A tejszínt habbá verjük a vaníliás cukorral
2. A kekszet összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejet.
3. Összeállítjuk a desszertet: a pohárba rétegezzük a kekszet, a tejszínhabot és a meggyet.
4. Még finomabb, ha egy kicsit hagyjuk összeérni az ízeket a hűtőszekrényben.
Itt egy videó az elkészítésről: