Mézes-mandulás-aszalt szilvás camambert
Elkészítési idő: 15 perc
A camambert sajt nem csak rántva, áfonyalekvárral finom. Ez a recept sokkal egyszerűbb, gyorsabb és semmilyen konyhai tudást nem igényel. Aki eddig csak virslit és teát főzött, az is bátran nekiállhat. Egy pohár pezsgővel vagy borral pedig kész is a romantikus ebéd vagy vacsora.
Mézes-mandulás-aszalt szilvás camambert
Hozzávalók (2 személyre):
2 db 125 grammos camambert sajt (lehet 250 grammos is)
6-10 szem aszalt szilva
1 marék pörkölt egész mandula
2 teáskanál méz
1. Egy sütőpapírt hideg víz alá tartunk és jól összegyűrjük, majd kicsavarjuk és kiterítve serpenyőbe tesszük.
2. A sütőpapírra helyezzük a sajtot, és lefedve alacsony lángon kb. 5-5 percig sütjük mindkét oldalát, amíg a sajt érezhetően meglágyul.
3. Az aszalt szilvát és a mandulát nagyobb darabokra vágjuk, az elkészült sajtokat tányérra tesszük, a tetejüket bevagdossuk és egy kicsit belenyomkodjuk a szilvát és a mandulát. Végül az egészet megcsurgatjuk a mézzel.
4. Köretnek főzhetünk hozzá rizst, vagy készíthetünk salátát, de önmagában is finom.
(Még nem próbáltam, de szerintem mikróban is elkészíthető. Tegyük be a sajtot néhány percre a mikróba és olvasszuk meg a belsejét, majd szórjuk rá ugyanúgy a szilvát, a mandulát és csurgassuk rá a mézet.)