2015. feb 19.

Mézes-mandulás-aszalt szilvás camambert

írta: Főzni egyszerű!
Mézes-mandulás-aszalt szilvás camambert

Elkészítési idő: 15 perc

camambert.jpg

A camambert sajt nem csak rántva, áfonyalekvárral  finom. Ez a recept sokkal egyszerűbb, gyorsabb és semmilyen konyhai tudást nem igényel. Aki eddig csak virslit és teát főzött, az is bátran nekiállhat. Egy pohár pezsgővel vagy borral pedig kész is a romantikus ebéd vagy vacsora.

Mézes-mandulás-aszalt szilvás camambert

Hozzávalók (2 személyre):

2 db 125 grammos camambert sajt (lehet 250 grammos is)

6-10 szem aszalt szilva

1 marék pörkölt egész mandula

2 teáskanál méz

1. Egy sütőpapírt hideg víz alá tartunk és jól összegyűrjük, majd kicsavarjuk és kiterítve serpenyőbe tesszük.

2. A sütőpapírra helyezzük a sajtot, és lefedve alacsony lángon kb. 5-5 percig sütjük mindkét oldalát, amíg a sajt érezhetően meglágyul. 

3. Az aszalt szilvát és a mandulát nagyobb darabokra vágjuk, az elkészült sajtokat tányérra tesszük, a tetejüket bevagdossuk és egy kicsit belenyomkodjuk a szilvát és a mandulát. Végül az egészet megcsurgatjuk a mézzel.

camambert.png

4. Köretnek főzhetünk hozzá rizst, vagy készíthetünk salátát, de önmagában is finom.

(Még nem próbáltam, de szerintem mikróban is elkészíthető. Tegyük be a sajtot néhány percre a mikróba és olvasszuk meg a belsejét, majd szórjuk rá ugyanúgy a szilvát, a mandulát és csurgassuk rá a mézet.)

 

Szólj hozzá

könnyű vacsora camambert méz gyors sült mandula romantikus egyszerű aszalt szilva ebéd 15 perc mézes-aszalt szilvás-mandulás camambert