2014. sze 29.

Fehérboros hagymaleves sajtos pirítóssal

írta: Főzni egyszerű!
Fehérboros hagymaleves sajtos pirítóssal

hagyma leves.pngElkészítési idő: 20 perc

Örök kedvenc. Hogy miért? Mert a fehérbor, sajt és hagyma tökéletes kombinációt alkot és ez az összeállítás egyszerűen megunhatatlan. Különösen borongós, hűvös őszi és téli napokon imádom, mindig jobb kedvem lesz tőle, ráadásul percek alatt elkészül.

Fehérboros hagymaleves sajtos pirítóssal

Hozzávalók (4 személyre):

2 csomag újhagyma

1 leveskocka

1 dl fehérbor

2 dl tejszín

10 dkg reszelt sajt

kenyér

liszt

víz

fehérbors

 

1. A hagymát karikákra vágjuk, majd feltesszük főni 1 liter vízzel.

2. A megpuhult hagymát a vízzel együtt összeturmixoljuk.

3. A leveshez adunk egy leveskockát, 3 dl vizet és felforraljuk.

4. Egy tálban 2 evőkanál lisztet jó alaposan elkeverünk 3 merőkanál levessel és 2 dl tejszínnel, majd a forrásban lévő leveshez adjuk, hozzáöntjük a bort és még fél percig forraljuk.

5. Sóval, fehérborssal ízesítjük.

6. Elkészítjük a pirítósokat, majd reszelt sajtot szórunk rájuk és 180°C-os sütőben néhány perc alatt ráolvasztjuk.

Tipp: Szórjunk a levesbe is reszelt sajtot.

k.png

 

Szólj hozzá

leves recept hagyma sajt fehérbor pirítós újhagyma hagymaleves sajtos pirítós fehérboros hagymaleves