Fehérboros hagymaleves sajtos pirítóssal
Elkészítési idő: 20 perc
Örök kedvenc. Hogy miért? Mert a fehérbor, sajt és hagyma tökéletes kombinációt alkot és ez az összeállítás egyszerűen megunhatatlan. Különösen borongós, hűvös őszi és téli napokon imádom, mindig jobb kedvem lesz tőle, ráadásul percek alatt elkészül.
Fehérboros hagymaleves sajtos pirítóssal
Hozzávalók (4 személyre):
2 csomag újhagyma
1 leveskocka
1 dl fehérbor
2 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
kenyér
liszt
víz
só
fehérbors
1. A hagymát karikákra vágjuk, majd feltesszük főni 1 liter vízzel.
2. A megpuhult hagymát a vízzel együtt összeturmixoljuk.
3. A leveshez adunk egy leveskockát, 3 dl vizet és felforraljuk.
4. Egy tálban 2 evőkanál lisztet jó alaposan elkeverünk 3 merőkanál levessel és 2 dl tejszínnel, majd a forrásban lévő leveshez adjuk, hozzáöntjük a bort és még fél percig forraljuk.
5. Sóval, fehérborssal ízesítjük.
6. Elkészítjük a pirítósokat, majd reszelt sajtot szórunk rájuk és 180°C-os sütőben néhány perc alatt ráolvasztjuk.
Tipp: Szórjunk a levesbe is reszelt sajtot.