Klasszikusok pohárban: Lúdláb torta
Elkészítési idő: 40 perc
A klasszikusok pohárban sorozat utolsó része. Legalábbis egyenlőre. Nem is zárhatnánk mással a sort, mint egy nagyon csokis, nagyon krémes édességgel. Az eredetinél könnyebb, habosabb krémet a meggy teszi még finomabbá.
Klasszikusok pohárban: Lúdláb torta
Hozzávalók ( 2 db 3 dl űrtartalmú pohárhoz):
1 tábla étcsokoládé
250 ml habtejszín
1 teáskanál rum vagy sütőrum (esetleg néhány csepp rumaroma)
40 g kakaós keksz (vagy 40 g keksz + 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor)
2 evőkanál cukor
meggybefőtt
2 evőkanál tej
1. A tejszínt és a csokit lábasba öntjük és alacsony lángon felolvasztjuk.
2. Átöntjük egy másik tálba és ha már nem gőzölög, betesszük a mélyhűtőbe 20-30 percre.
3. A kekszet zacskóba tesszük, vagy konyharuhába csomagoljuk és összetörjük.
4. A kekszmorzsát összekeverjük a kakaóval, a tejjel és a cukorral.
5. Összeállítjuk a desszertet. Alulra kerül a keksz negyede, rá egy réteg krém, erre egy réteg meggy, majd ismét krém és meggy, amíg a pohár majdnem megtelik. A legtetejére egy réteg kekszet rakunk.
Itt egy videó az elkészítésről: