2014. okt 05.

Klasszikusok pohárban: Lúdláb torta

írta: Főzni egyszerű!
Klasszikusok pohárban: Lúdláb torta

Elkészítési idő: 40 perc

DSCF0018.JPG

A klasszikusok pohárban sorozat utolsó része. Legalábbis egyenlőre. Nem is zárhatnánk mással a sort, mint egy nagyon csokis, nagyon krémes édességgel. Az eredetinél könnyebb, habosabb krémet a meggy teszi még finomabbá.

Klasszikusok pohárban: Lúdláb torta

Hozzávalók ( 2 db 3 dl űrtartalmú pohárhoz):

1 tábla étcsokoládé

250 ml habtejszín

1 teáskanál rum vagy sütőrum (esetleg néhány csepp rumaroma)

40 g kakaós keksz (vagy 40 g keksz + 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor)

2 evőkanál cukor

meggybefőtt

2 evőkanál tej

1. A tejszínt és a csokit lábasba öntjük és alacsony lángon felolvasztjuk. 

2. Átöntjük egy másik tálba és ha már nem gőzölög, betesszük a mélyhűtőbe 20-30 percre.

3. A kekszet zacskóba tesszük, vagy konyharuhába csomagoljuk és összetörjük.

4. A kekszmorzsát összekeverjük a kakaóval, a tejjel és a cukorral.

5. Összeállítjuk a desszertet. Alulra kerül a keksz negyede, rá egy réteg krém, erre egy réteg meggy, majd ismét krém és meggy, amíg a pohár majdnem megtelik. A legtetejére egy réteg kekszet rakunk.

Itt egy videó az elkészítésről:

 

 

Szólj hozzá

torta recept pohárdesszert lúdláb torta klasszikusok pohárban