2014. sze 27.

Klasszikusok pohárban: Eszterházy torta

írta: Főzni egyszerű!
Klasszikusok pohárban: Eszterházy torta

Elkészítési idő: 40 perc

eszterházyy.png

Vékony diós lapok között finom vaníliás krém. Nem is hangzik bonyolultnak. Pedig egyáltalán nem egyszerű. Ha van időnk, kellő tapasztalatunk és rajongunk az Eszterházy tortáért, bátran próbálkozzunk vele! Ha azonban nincs időnk vagy kedvünk, de ellenállhatatlan vágyat érzünk a finom diós klasszikusra, vagy csak egy gyors desszertre vágyunk, készítsük el ezt a pohárdesszertet. 

Eszterházy torta pohárban

Hozzávalók (2 db 3 dl űrtartalmú pohárhoz) :

40 g keksz (darált is lehet)

70 g darált/apróra vágott dió

8 evőkanál cukor

4 dl + 3 evőkanál tej

1 csomag vaníliás pudingpor

125 ml habtejszín

1. Egy lábasba öntjük a 4 dl tejet, belerakunk 5 evőkanál cukrot és a pudingport. Habverővel jól elkeverjük, majd alacsony lángon folyamatos keverés mellett felforraljuk (körülbelül 5 perc).

2. Ha besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről, átöntjük egy másik tálba, hogy gyorsabban hűljön és folpackkal lefedjük, hogy ne bőrösödjön a puding. Ha már nem gőzölög, berakjuk a mélyhűtőbe körülbelül 20 percre.

3. A diót egy serpenyőbe tesszük és alacsony lángon megpirítjuk. Ha kezd barnulni levesszük a tűzről.

4. A kekszet összetörjük, összekeverjük 3 evőkanál cukorral, 30 g pirított dióval és 3 evőkanál tejjel.

5. A tejszínt elektromos habverő segítségével felverjük.

6.  A kihűlt pudingot nagyobb tálba tesszük, kézi habverővel jól átkeverjük, majd belerakjuk a maradék diót és a tejszínhabot. A krémet óvatosan összeforgatjuk.

7. Összeállítjuk a desszertet. Alulra teszünk egy réteg kekszet, erre kerül egy réteg krém. Addig folytatjuk, amíg tart a pohár. A legfelső réteg krém legyen.

8. Díszítés. 10 g étcsokoládét megolvasztunk (mikróban melegítve 20 másodpercenként vegyük ki és keverjük meg. Körülbelül 3X20 másodperc alatt kész), majd egy kanál segítségével húzzunk párhuzamos csokicsíkokat a krém tetején és egy fogpiszkáló segítségével készítsük el a klasszikus mintát. 

Segítségként itt egy videó az elkészítésről: 

 

 

 

Szólj hozzá

torta recept eszterházy torta pohárdesszert klasszikusok pohárban