2014. okt 29.

Csokis túrógombóc

írta: Főzni egyszerű!
Csokis túrógombóc

Elkészítési idő: 15 perc + a pihentetés

túrógombóc.png

Nem baj, ha a jól bevált ételeken változtatunk néha egy picit. Csak hogy véletlenül se unjuk meg őket... Képzeljük el, hogy amikor kettévágjuk a finom puha túrógombócot, kicsurog belőle az olvadt csoki. Ugye, hogy jól hangzik?


Csokis túrógombóc

Hozzávalók (2-3 személyre):

a gombóchoz

25 dkg tehéntúró

2 tojás

1 dl búzadara

egy csipet só

csoki

a morzsához

1 evőkanál olaj

5 dkg zsemlemorzsa

1 teáskanál őrölt fahéj

2 teáskanál kristálycukor

a tetejére

porcukor 

tejföl

1. A gombóc hozzávalóit a csoki kivételével gyúrjuk össze. (Ha teljesen biztosra akarunk menni, hogy nem fő szét a gombóc, pihentessük a masszát legalább egy fél órát, de akár fél napot is.)

2. Egy lábasban forraljunk sós vizet.

3. Vegyünk egy adag tésztát a kezünkbe, nyomjunk a közepébe egy darab csokit, és vizes kézzel formázzunk gombócot. Tegyük félre.

4. Ha az összes gombóc kész, dobjuk bele őket a forrásban lévő vízbe. 

csokis túrógombóc.png

5. Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat, pirítsuk meg rajta a zsemlemorzsát. Amikor kezd barnulni, adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat és pirítsuk aranybarnára a keveréket.

6. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, főzzük még őket kb. egy percig majd szűrjük le, és forgassuk meg a morzsában. (Érdemes kettévágni egyet, hogy biztos megfőttek-e.)

csokis túrógombóc2.png

 

 

Szólj hozzá

könnyű recept vacsora túró csoki gyors túrógombóc ebéd