Mustáros-sörös csirkemell brokkolis-parmezános-mandulás rizzsel
Elkészítési idő: 30 perc
Gyors, finom, különleges és egészséges. A sörtől a csirkemell finom szaftos marad, nem is beszélve az ízéről és az illatáról... A rizs sem lesz száraz a brokkolinak köszönhetően, a mandula megadja a ropogósságot, a parmezán pedig, mint egy jól megválasztott fűszer, összefogja az ízeket.
Mustáros-sörös csirkemell brokkolis-parmezános-mandulás rizzsel
Hozzávalók (2-3 személyre):
1 kisebb páros csirkemell
1/2 doboz sör
mustár
2 szál újhagyma
125 g rizs (vagy egy zacskó előfőzött rizs)
egy marék pörkölt egész mandula
1/2 brokkoli
3-4 ek. reszelt parmezán sajt
só
1. A rizst készítsük el a csomagoláson lévő utasítás szerint.
2. A brokkolit szedjük rózsáira, alaposan mossuk meg és dobjuk a rizs mellé, a rizs főzési idejének utolsó 10 percében.
3. A csirkemellet mossuk meg és vágjuk kisebb, vékony szeletekre, sózzuk, kenjük be mustárral mindenhol.
4. Az újhagyma külső héját húzzuk le, majd karikázzuk fel.
5. Egy serpenyőben forrósítsunk fel kb. 1 ek. olajat, dobjuk rá a hagymát. Mikor a hagyma kicsit összeesett, fektessük a serpenyőbe a mustáros csirkemell szeleteket.
6. Nagy lángon pirítsuk mindkét oldalukat aranybarnára, majd öntsük rá a sört és fedő alatt pároljuk 10 percig.
7. Ha a rizs és a brokkoli megfőtt, szűrjük le, a brokkolit szedjük apró darabokra, keverjük össze a rizzsel. Sózzuk. A mandulát vágjuk durvára és szintén keverjük a rizshez.
8. A csirkemelleket, ha elkészültek, szedjük ki, a serpenyőben maradt sörben keverjünk el 1 tk. mustárt és forraljuk addig, amíg besűrűsödik egy kicsit.
9. Tálaláskor a rizs tetejét szórjuk meg parmezán sajttal.