2015. már 02.

Mustáros-sörös csirkemell brokkolis-parmezános-mandulás rizzsel

írta: Főzni egyszerű!
Mustáros-sörös csirkemell brokkolis-parmezános-mandulás rizzsel

Elkészítési idő: 30 perc

soros_mustaros_csirkemell_brokkolis-madulas-parmezanos_rizzsel.png

Gyors, finom, különleges és egészséges. A sörtől a csirkemell finom szaftos marad, nem is beszélve az ízéről és az illatáról... A rizs sem lesz száraz a brokkolinak köszönhetően, a mandula megadja a ropogósságot, a parmezán pedig, mint egy jól megválasztott fűszer, összefogja az ízeket.

Mustáros-sörös csirkemell brokkolis-parmezános-mandulás rizzsel

Hozzávalók (2-3 személyre):

1 kisebb páros csirkemell

1/2 doboz sör

mustár

2 szál újhagyma

125 g rizs (vagy egy zacskó előfőzött rizs)

egy marék pörkölt egész mandula

1/2 brokkoli

3-4 ek. reszelt parmezán sajt

1. A rizst készítsük el a csomagoláson lévő utasítás szerint.

2. A brokkolit szedjük rózsáira, alaposan mossuk meg és dobjuk a rizs mellé, a rizs főzési idejének utolsó 10 percében.

3. A csirkemellet mossuk meg és vágjuk kisebb, vékony szeletekre, sózzuk, kenjük be mustárral mindenhol.

4. Az újhagyma külső héját húzzuk le, majd karikázzuk fel.

5. Egy serpenyőben forrósítsunk fel kb. 1 ek. olajat, dobjuk rá a hagymát. Mikor a hagyma kicsit összeesett, fektessük a serpenyőbe a mustáros csirkemell szeleteket.

6. Nagy lángon pirítsuk mindkét oldalukat aranybarnára, majd öntsük rá a sört és fedő alatt pároljuk 10 percig.

7. Ha a rizs és a brokkoli megfőtt, szűrjük le, a brokkolit szedjük apró darabokra, keverjük össze a rizzsel. Sózzuk. A mandulát vágjuk durvára és szintén keverjük a rizshez.

8. A csirkemelleket, ha elkészültek, szedjük ki, a serpenyőben maradt sörben keverjünk el 1 tk. mustárt és forraljuk addig, amíg besűrűsödik egy kicsit.

9. Tálaláskor a rizs tetejét szórjuk meg parmezán sajttal.

 

Szólj hozzá

sör könnyű gyors mandula mustár parmezán rizs csirkemell egészséges brokkoli könnyen elkészíthető mustáros-sörös csirkemell brokkolis-mandulás-parmezános rizs