Spenótos tészta, nemcsak Popeyek-nek
Elkészítési idő: 15 perc
Nem szeretem a spenótot... Mármint a klasszikus értelemben vett spenótfőzeléket. De rájöttem, hogy a spenót más formában -ha nem nyom el mindent az íze- kifejezetten finom lehet. Tehát, ha valaki megkínál egy kis spenótfőzelékkel nem lesz őszinte a mosolyom, de a spenótos tészta bármikor jöhet!
Spenótos tészta
Hozzávalók (2 személyre):
15 dkg tészta
150-200 g spenót
2 dl tejszín
1 kis gerezd fokhagyma
parmezán sajt
só
1. Egy lábasban vizet forralunk, ha forr beletesszük a tésztát, megsózzuk a vizet, lefedve kb. 8 percig főzzük.
2. Kevés olajat (kb. 1 evőkanálnyit) hevítünk egy serpenyőben, beledobjuk a felaprított vagy átnyomott fokhagymát, keverjük meg, majd dobjuk rá a megmosott, durvára vágott spenót leveleket.
3. Fedjük le és néha megkeverve hagyjuk, hogy a levelek teljesen összeessenek.
4. Ha kész, öntsük rá a tejszínt, sózzuk (óvatosan, mert a parmezán is sós), forraljunk rajta egyet és húzzuk le a tűzről.
5. A tésztát szűrjük le, keverjük össze a spenóttal és szórjuk meg parmezán sajttal.