2015. júl 06.

Spenótos tészta, nemcsak Popeyek-nek

írta: Főzni egyszerű!
Spenótos tészta, nemcsak Popeyek-nek

Elkészítési idő: 15 perc

spenotos.JPGNem szeretem a spenótot... Mármint a klasszikus értelemben vett spenótfőzeléket. De rájöttem, hogy a spenót más formában -ha nem nyom el mindent az íze- kifejezetten finom lehet. Tehát, ha valaki megkínál egy kis spenótfőzelékkel nem lesz őszinte a mosolyom, de a spenótos tészta bármikor jöhet!

Spenótos tészta

Hozzávalók (2 személyre):

15 dkg tészta

150-200 g spenót

2 dl tejszín

1 kis gerezd fokhagyma

parmezán sajt

1. Egy lábasban vizet forralunk, ha forr beletesszük a tésztát, megsózzuk a vizet, lefedve kb. 8 percig főzzük.

2. Kevés olajat (kb. 1 evőkanálnyit) hevítünk egy serpenyőben, beledobjuk a felaprított vagy átnyomott fokhagymát, keverjük meg, majd dobjuk rá a megmosott, durvára vágott spenót leveleket. 

3. Fedjük le és néha megkeverve hagyjuk, hogy a levelek teljesen összeessenek.

4. Ha kész, öntsük rá a tejszínt, sózzuk (óvatosan, mert a parmezán is sós), forraljunk rajta egyet és húzzuk le a tűzről.

5. A tésztát szűrjük le, keverjük össze a spenóttal és szórjuk meg parmezán sajttal.

 

 

 

Szólj hozzá

spenót könnyű vacsora gyors tejszín tészta parmezán egyszerű ebéd spenótos tészta 5 hozzávaló