Hamis sajttorta sütés nélkül
Elkészítési idő: 15-20 perc + 1-2 óra hűtés
Mindenkinek vannak lustálkodós napjai - nekem biztosan - amikor egyáltalán nincs kedvünk kimozdulni, sőt megmozdulni se nagyon, viszont valami krémes finomság képe kiirthatatlanul belemászik a gondolatainkba. Na ilyenkor nagyon jól jönnek az olyan receptek, amelyekhez semmi különleges hozzávaló nem kell, gyorsan elkészülnek és még sütni sem kell. Ilyen ez a hamis sajttorta is, ami tulajdonképpen tejföltorta, de kinézetében és ízében is hasonlít a sajttortákhoz. Málna híján bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.
Málnás tejföltorta
Hozzávalók (20 cm-es tortaformához)
az alaphoz:
kb. 200 g háztartási (vagy bármilyen másfajta) keksz
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
2 tk őrölt fahéj
3 ek.kristálycukor
kb. 90 g olvasztott vaj
a krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
5 ek cukor
1 nagy pohár tejföl (450g)
a tetejére:
2 marék málna (vagy bármilyen gyümölcs)
kevés szeletelt mandula (elhagyható)
1. A kekszet összetörjük - zacskóba vagy konyharuhába téve egy sodrófa segítségével, vagy robotgépben - hozzákeverjük a többi hozzávalót és az egészet tortaforma aljára nyomkodjuk.
2. A pudingport a cukorral együtt megfőzzük a tejben, majd még melegen belekeverjük a tejfölt. A krémet ráöntjük az alapra, néhány gyümölcsszemet beleszórunk.
3. Hűtőben 1-2 óra alatt kihűtjük, tálalás előtt éles késsel óvatosan körbemegyünk a forma szélénél, hogy a krém sehol se ragadjon oda az oldalához, majd levesszük a tortaforma odalát, a maradék gyümölcsöt és a mandulát a tetejére szórjuk és már szeletelhetjük is.