2015. aug 03.

Hamis sajttorta sütés nélkül

írta: Főzni egyszerű!
Hamis sajttorta sütés nélkül

Elkészítési idő: 15-20 perc + 1-2 óra hűtés

sajttorta.jpg

Mindenkinek vannak lustálkodós napjai - nekem biztosan - amikor egyáltalán nincs kedvünk kimozdulni, sőt megmozdulni se nagyon, viszont valami krémes finomság képe kiirthatatlanul belemászik a gondolatainkba. Na ilyenkor nagyon jól jönnek az olyan receptek, amelyekhez semmi különleges hozzávaló nem kell, gyorsan elkészülnek és még sütni sem kell. Ilyen ez a hamis sajttorta is, ami tulajdonképpen tejföltorta, de kinézetében és ízében is hasonlít a sajttortákhoz. Málna híján bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.

Málnás tejföltorta

Hozzávalók (20 cm-es tortaformához)

az alaphoz:

kb. 200 g háztartási (vagy bármilyen másfajta) keksz

1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor

2 tk őrölt fahéj

3 ek.kristálycukor

kb. 90 g olvasztott vaj

a krémhez:

1 csomag vaníliás pudingpor

3,5 dl tej

5 ek cukor

1 nagy pohár tejföl (450g)

a tetejére:

2 marék málna (vagy bármilyen gyümölcs)

kevés szeletelt mandula (elhagyható)

1. A kekszet összetörjük - zacskóba vagy konyharuhába téve egy sodrófa segítségével, vagy robotgépben - hozzákeverjük a többi hozzávalót és az egészet tortaforma aljára nyomkodjuk.

2. A pudingport a cukorral együtt megfőzzük a tejben, majd még melegen belekeverjük a tejfölt. A krémet ráöntjük az alapra, néhány gyümölcsszemet beleszórunk. 

3. Hűtőben 1-2 óra alatt kihűtjük, tálalás előtt éles késsel óvatosan körbemegyünk a forma szélénél, hogy a krém sehol se ragadjon oda az oldalához, majd levesszük a tortaforma odalát, a maradék gyümölcsöt és a mandulát a tetejére szórjuk és már szeletelhetjük is.

 

 

Szólj hozzá

könnyű torta édesség gyors keksz tejföl gyümölcsös málna desszert puding sütés nélkül sajttorta hamis sajttorta