2015. jan 30.

Lélekmelengető brokkolikrémleves

írta: Főzni egyszerű!
Lélekmelengető brokkolikrémleves

Elkészítési idő: 30 perc

brokkolileves.jpg

Igazi hideg, téli nap volt. Hazafelé mentem és csak arra tudtam gondolni, hogy milyen jól esne most egy finom, meleg leves. Ismerős érzés? Így hát bementem a boltba, vettem egy brokkolit és egy kis parmezánsajtot, hogy elkészítsem a kedvenc savanykás brokkolilevesemet.

Brokkolikrémleves

Hozzávalók (4 személyre):

1 brokkoli (kb. 500 g)

1 leveskocka

kb. 3 dl (6 púpos evőkanál) tejföl + a tálaláshoz

1 evőkanál liszt

fél citrom leve

bors

parmezánsajt

1. 1 liter vizet felforralunk.

2. A brokkolit rózsáira szedjük és alaposan megmossuk.

3. A forrásban lévő vízbe beletesszük a leveskockát és a brokkolit, 5-6 percig főzzük, amíg a brokkoli megpuhul.

4. Ha megpuhult a brokkoli, az egészet összeturmixoljuk 4 rózsa kivételével.

5. A tejfölt és a lisztet egy merőkanál levessel simára keverjük.

6. A tejfölös keveréket a forró levesbe öntjük és forrástól számítva néhány percig főzzük, amíg kicsit sűrűbbé válik a leves.

7. Borsozzuk, hozzáadjuk a citromlevet, ha kell sózzuk és beletesszük az apró darabokra szedett brokkolirózsákat.

8. Tálaláskor vízzel elkevert tejföllel megcsurgatom és megszórom parmezánsajttal.

Ha még tartalmasabb levesre vágyunk, együnk hozzá fokhagymás pirítóst, vagy szórjunk a levesbe pirított bacont vagy sonkát.

Szólj hozzá

leves zöldség gyors téli savanyú brokkolileves brokkolikrémeleves tejfölös leves