Variációk hot dogra II.
Elkészítési idő: 10 perc
A hot dogos bejegyzésnek akkora sikere volt, hogy mutatok még két különleges változatot. Aki újdonságra és valami igazán meglepőre vágyik, az mindenképpen próbálja ki ezeket is!
Hot dog kéksajttal és baconnel
Hozzávalók (2 db hot doghoz):
2 db kifli
2 db frankfurti virsli
kéksajt
2 szelet bacon
1 kis paradicsom
1. A bacont megpirítjuk, a virslit bevagdaljuk és szintén megpirítjuk.
2. A kifli belső felét megpirítjuk
3. A kiflire morzsoljunk kéksajtot, tegyük rá a bacont, a virslit, a paradicsomkarikákat kechupot és mustárt.
4. 20 másodpercre mikróba tesszük.
Hot dog tzatzikivel és friss salátával
Hozzávalók (2 db hot doghoz):
2 db kifli
2 db frankfurti virsli
jégsaláta vagy salátakeverék
paradicsom
7-8 cm kígyóuborka
1/4 gerezd fokhagyma
1 kis pohár (kb. 100g) joghurt
1. A kígyóuborkát kis lyukú reszelőn reszeljük le, sózzuk meg (2-3 csipet só) és hagyjuk állni egy kicsit.
2. A kiflit vágjuk ketté és pirítsuk meg a belső felét.
3. A lereszelt uborkából nyomkodjuk ki a nedvességet, adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát és keverjük össze a joghurttal.
4. A virslit vagdaljuk be és süssük meg seprenyőben.
5. Töltsük meg a kiflit salátával, paradicsommal, virslivel és a tzatzikivel.