Villámgyors tésztasaláta
Elkészítési idő: 20 perc
Villámgyorsan kész van és villámgyorsan el is fogy. Sokszor viszem magammal a suliba mikor egész nap óráim vannak és csak 10 perc jut az ebédre, mert laktató és hidegen is nagyon finom. Néha adok hozzá sonkát vagy csirkemellet, de a legjobban tonhalasan szeretem. A hozzávalókból kb. 4 adag lesz, de tapasztalatból mondom, hogy ha csak egyedül eszem, akkor sem marad belőle egy napnál tovább a hűtőben.
Villámgyors tésztasaláta
Hozzávalók (4 személyre):
250 gramm szarvacska tészta (lehet orsó vagy penne is)
130 gramm olivabogyó
250 gramm koktélparadicsom
250 gramm feta sajt
1 szál újhagyma
só
1. Felteszünk kb. 1,5 liter vizet főni, és mikor már forr, beletesszük a tésztát és hozzáadunk egy teáskanál sót. Kb. 10 perc alatt elkészül.
2. A megfőtt tésztát leszűrjük egy tésztaszűrő segítségével és hagyjuk hűlni.
3. Előkészítjük a többi hozzávalót: az olivabogyókat félbe, a paradicsomot négy részre, a feta sajtot pedig kockákra vágjuk.
4. Összekeverjük a hozzávalókat.
Tipp: Adjunk hozzá tonhalat, sonkát vagy süssünk csirkemellet.