2014. sze 18.

Kukorica leves

írta: Főzni egyszerű!
Kukorica leves

kkl.pngElkészítési idő: 20 perc

A kukorica leves remek választás, ha valami gyors és egyszerű, ugyanakkor különleges levesre vágyunk.

Kukorica leves

Hozzávalók (2-3 személyre):

0,5 kg fagyasztott kukorica

1 kis fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 leveskocka

víz

2 evőkanál liszt

1. A fagyasztott kukoricára öntsünk annyi vizet, amennyi éppen ellepi (kb. 1 liter) és főzzük puhára a szemeket.

2. A megfőtt kukoricát a felszeletelt vöröshagymával és fokhagymával turmixoljuk simára.

k1.png

3. A leveshez adjunk még egy leveskockát, 7 dl vizet, egy kis sót és forrásig főzzük.

4. Egy tálban 2 evőkanál lisztet jó alaposan elkeverünk 3 merőkanál levessel, majd a forrásban lévő leveshez adjuk és még fél percig forraljuk, hogy egy kicsit besűrűsödjön.

5. Ha nem szeretnénk, hogy maradjanak apró darabkák a levesben, akkor egy szűrő segítségével könnyen eltávolíthatjuk őket. 

kl2.png

Díszítsük snidlinggel és kínáljunk hozzá tortilla chipset.

Tipp: Az igazi kulináris élvezetért pirítsunk egy kis bacon szalonnát a leveshez és szórjunk bele márványsajtot.

 

Szólj hozzá

leves recept kukorica kukorica leves