Kukorica leves
Elkészítési idő: 20 perc
A kukorica leves remek választás, ha valami gyors és egyszerű, ugyanakkor különleges levesre vágyunk.
Kukorica leves
Hozzávalók (2-3 személyre):
0,5 kg fagyasztott kukorica
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 leveskocka
víz
só
2 evőkanál liszt
1. A fagyasztott kukoricára öntsünk annyi vizet, amennyi éppen ellepi (kb. 1 liter) és főzzük puhára a szemeket.
2. A megfőtt kukoricát a felszeletelt vöröshagymával és fokhagymával turmixoljuk simára.
3. A leveshez adjunk még egy leveskockát, 7 dl vizet, egy kis sót és forrásig főzzük.
4. Egy tálban 2 evőkanál lisztet jó alaposan elkeverünk 3 merőkanál levessel, majd a forrásban lévő leveshez adjuk és még fél percig forraljuk, hogy egy kicsit besűrűsödjön.
5. Ha nem szeretnénk, hogy maradjanak apró darabkák a levesben, akkor egy szűrő segítségével könnyen eltávolíthatjuk őket.
Díszítsük snidlinggel és kínáljunk hozzá tortilla chipset.
Tipp: Az igazi kulináris élvezetért pirítsunk egy kis bacon szalonnát a leveshez és szórjunk bele márványsajtot.