Megunhatatlan zöldborsófőzelék
Elkészítési idő < 1 óra
Krémes zöldborsófőzelék, ropogós, fűszeres, pirított kolbászdarabkákkal és lágyan folyó, aranyló közepű tükörtojással. Szerintem nem is kell többet mondanom.
Zöldborsófőzelék kolbászchipssel és tükörtojással
Hozzávalók (2-3 személyre):
500 g zöldborsó
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
kb. 2 deciliter tej
petrezselyem (legjobb a friss, de a szárított is megfelel)
só
6 vékony szelet kolbász, vagy amennyit szeretnénk
3 tojás (+ olaj)
1. Dobjuk a kolbász szeleteket forró serpenyőbe és süssük ki a zsírjukat. Akkor jó, ha ropogósak a szeletek. Ha kész, papírtörlőre szedve csöpögtessük le róluk a maradék zsírt.
2. A főzelékhez egy fazékba öntsünk kevés olajat (kb 1 evőkanál), majd borítsuk rá a zöldborsót.
3. Tegyünk rá fedőt és alacsony lángon pároljuk, amíg a borsó puha nem lesz. Ez a borsótól függ, de körülbelül tíz perc alatt biztosan kész lesz.
4. Ha megpuhult a borsó, sózzuk, szórjuk rá a a petrezselymet, a lisztet, keverjük meg, majd öntsünk rá annyi tejet, hogy ellepje a borsókat.
5. Főzzük még 3-4 percig, amíg besűrűsödik.
6. A tükörtojást süssük meg, a kihűlt kolbászkarikákat vágjuk apróra és szórjuk a főzelék tetejére.