2014. sze 19.

Megunhatatlan zöldborsófőzelék

írta: Főzni egyszerű!
Megunhatatlan zöldborsófőzelék

Elkészítési idő < 1 óra

DSCF9936.JPG

Krémes zöldborsófőzelék, ropogós, fűszeres, pirított kolbászdarabkákkal és lágyan folyó, aranyló közepű tükörtojással. Szerintem nem is kell többet mondanom.

Zöldborsófőzelék kolbászchipssel és tükörtojással

Hozzávalók (2-3 személyre):

500 g zöldborsó

1 evőkanál olaj

1 evőkanál liszt

kb. 2 deciliter tej

petrezselyem (legjobb a friss, de a szárított is megfelel)

6 vékony szelet kolbász, vagy amennyit szeretnénk

3 tojás (+ olaj)

1. Dobjuk a kolbász szeleteket forró serpenyőbe és süssük ki a zsírjukat. Akkor jó, ha ropogósak a szeletek. Ha kész, papírtörlőre szedve csöpögtessük le róluk a maradék zsírt.

klbch.png

2. A főzelékhez egy fazékba öntsünk kevés olajat (kb 1 evőkanál), majd borítsuk rá a zöldborsót.

3. Tegyünk rá fedőt és alacsony lángon pároljuk, amíg a borsó puha nem lesz. Ez a borsótól függ, de körülbelül tíz perc alatt biztosan kész lesz.

4. Ha megpuhult a borsó, sózzuk, szórjuk rá a a petrezselymet, a lisztet, keverjük meg, majd öntsünk rá annyi tejet, hogy ellepje a borsókat.

5. Főzzük még 3-4 percig, amíg besűrűsödik. 

brsfzlk.png

6. A tükörtojást süssük meg, a kihűlt kolbászkarikákat vágjuk apróra és szórjuk a főzelék tetejére.

 brsfzlkk.png

Szólj hozzá

recept főzelék zöldborsó tükörtojás zöldborsófőzelék kolbászchips