Apró lekváros csókok
Elkészítési idő: 30 perc
Nagyon szeretem a kekszeket. Van abban valami megnyugtató, ahogy a ropogós édes darabkák krémes masszává válnak a szánkban. Akkor pedig még finomabbak, ha langyosan a sütőlapról levéve, tartósítószer mentesen egy finom kávé vagy tea mellé haraphatjuk őket. Ha hozzáteszem, hogy mindezt öt hozzávalóból fél óra alatt, akkor azt hiszem egyértelművé válik, miért jobb ha otthon készítjük el, ahelyett, hogy megvennénk őket a boltban.
Apró lekváros csókok
Hozzávalók:
200 g sütőporos liszt (200 g finomliszt és 1 teáskanál sütőpor)
125 g puha (szobahőmérsékletű) vaj vagy margarin
100 g kristálycukor
1 citrom reszelt héja (elhagyható)
lekvár
1. A vajat a cukorral keverjük jól össze (legjobb habverővel)
2. szórjuk bele a lisztet és a sütőport, adjuk hozzá a citromhéjat és az egészet gyúrjuk össze. (Ha nem akarna összeállni, adjunk hozzá még vajat.)
3. Amikor összeállt, formázzunk a tésztából dió méretű golyókat és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
4. Az ujjunkkal alakítsunk ki mélyedést a golyók közepébe és töltsük meg őket lekvárral.
5. Előmelegített sütőben 180°-on 8-12 perc alatt süssük őket aranybarnára.