Klasszikusok pohárban: Dobostorta
Elkészítési idő: 40 perc
Valaki szereti és valaki nem, van, aki unja és van, aki megsüti. De egyvalami közös: mindenki ismeri. A klasszikusok pohárban sorozat első része, a dobostorta. Dobostortát sütni nem egyszerű és nem is fél órás munka, de egy ízben hasonló pohárkrémet összedobni egyáltalán nem bonyolult. A krém könnyebb, habosabb, mint az eredeti, a tésztát nem kell sütni, a karamell ugyanúgy ropog a tetején, elrontani viszont elég nehéz.
Dobostorta pohárban
Hozzávalók (2 db 3 dl űrtartalmú pohárhoz):
1 tábla (100 g) étcsokoládé
250 ml habtejszín
1 teáskanál rum vagy sütőrum, esetleg néhány csepp rum aroma
60 g háztartási keksz (lehet darált is)
3 evőkanál tej vagy olvasztott vaj
2 evőkanál cukor + 3 evőkanál cukor a karamellhez
1. A csokit a tejszínnel együtt olvasszuk fel kis lángon. Akkor jó, ha teljesen egynemű a krém.
2. Ha kész, öntsük át egy másik edénybe és mikor már nem gőzölög, rakjuk be a mélyhűtőbe fél órára.
3. Közben a kekszet zacskóba, vagy konyharuhába csomagolva egy sodrófa vagy klopfoló segítségével törjük össze, majd keverjük össze a cukorral és a tejjel.
4. A karamellhez egy serpenyőben alacsony lángon olvasszuk meg a cukrot, öntsük sütőpapírra és egy kanállal kenjük szét. Ha kihűlt, törjük össze.
5. A lehűlt krémet elektromos habverővel habbá verem, hozzákeverem a rumot.
6. Állítsuk össze a desszertet. Alulra kerül egy réteg keksz, rá egy réteg krém. Ezt megismételjük háromszor. Legfelülre szórjuk a karamell darabokat.
Az elkészítést megnézhetitek videón is: