2014. sze 24.

Klasszikusok pohárban: Dobostorta

írta: Főzni egyszerű!
Klasszikusok pohárban: Dobostorta

Elkészítési idő: 40 perc

DSCF9996.JPG

Valaki szereti és valaki nem, van, aki unja és van, aki megsüti. De egyvalami közös: mindenki ismeri. A klasszikusok pohárban sorozat első része, a dobostorta. Dobostortát sütni nem egyszerű és nem is fél órás munka, de egy ízben hasonló pohárkrémet összedobni egyáltalán nem bonyolult. A krém könnyebb, habosabb, mint az eredeti, a tésztát nem kell sütni, a karamell ugyanúgy ropog a tetején, elrontani viszont elég nehéz.

Dobostorta pohárban

Hozzávalók (2 db 3 dl űrtartalmú pohárhoz):

1 tábla (100 g) étcsokoládé

250 ml habtejszín

1 teáskanál rum vagy sütőrum, esetleg néhány csepp rum aroma

60 g háztartási keksz (lehet darált is)

3 evőkanál tej vagy olvasztott vaj

2 evőkanál cukor + 3 evőkanál cukor a karamellhez

1. A csokit a tejszínnel együtt olvasszuk fel kis lángon. Akkor jó, ha teljesen egynemű a krém.

2. Ha kész, öntsük át egy másik edénybe és mikor már nem gőzölög, rakjuk be a mélyhűtőbe fél órára.

3. Közben a kekszet zacskóba, vagy konyharuhába csomagolva egy sodrófa vagy klopfoló segítségével törjük össze, majd keverjük össze a cukorral és a tejjel.

4. A karamellhez egy serpenyőben alacsony lángon olvasszuk meg a cukrot, öntsük sütőpapírra és egy kanállal kenjük szét. Ha kihűlt, törjük össze.

5. A lehűlt krémet elektromos habverővel habbá verem, hozzákeverem a rumot.

6. Állítsuk össze a desszertet. Alulra kerül egy réteg keksz, rá egy réteg krém. Ezt megismételjük háromszor. Legfelülre szórjuk a karamell darabokat.

Az elkészítést megnézhetitek videón is:

 

Szólj hozzá

torta recept dobostorta pohárdesszert klasszikusok pohárban