2014. okt 31.

Szörnyen gyors rémes sütik Halloweenre. Vagy rémesen gyors szörnyes sütik?

írta: Főzni egyszerű!
Szörnyen gyors rémes sütik Halloweenre. Vagy rémesen gyors szörnyes sütik?

Elkészítési idő: 30 perc+díszítés

halloween süti1.jpg

Itt a halloween, amit nálunk is egyre többen ünnepelnek (ha lehet ünneplésnek nevezni azt, ha ijesztő jelmezekbe bújunk). Azoknak, akik nem akarnak sok időt fordítani az előkészületekre, gyors megoldás ez a keksz, amit mindenféle ijesztő figurával, vagy felirattal díszíthetünk. Nem is beszélve a véres, levágott ujjakról... De akár beöltözünk, akár nem, egy-két vicces vagy ijesztő sütivel biztosan jobban telik a napunk.

Alap tészta 

Hozzávalók (2-3 főre):

200g liszt

100g cukor

140g puha vaj, vagy margarin

1 kávéskanál sütőpor

1 evőkanál szárított őrölt gyömbér (elhagyható, vagy helyettesíthető fahéjjal, citromhéjjal stb.)

díszítés

csoki

cukormáz:

(Porcukrot és néhány csepp citromlét vagy vizet keverjünk össze. Addig adagoljuk az összetevőket, még a masszánk elég sűrű lesz ahhoz, hogy ne folyjon szét, de elég lágy, hogy formázni tudjuk.)

1. A kekszhez a hozzávalókból gyúrjunk tésztát, majd formázzuk kedvünk szerint.

2. 180°C-on mérettől függően 10-15 percig süssük. Akkor jó ha világosbarnák a kekszek.

3. Ha kihűltek, jöhet a díszítés.

halloween süti3.png

A pókokat és a denevéreket olvasztott csokival készítettem. Egy műanyag uzsonnás zacskóba töltöttem a megolvadt csokit, és a zacskó egyik sarkából levágtam egy kicsit, így egy kis nyomózsákot kaptam.

A szemhez csokit és cukormázat használtam.

A levágott ujjakhoz a tésztát henger alakúra formáztam, (érdemes vékonyakat készíteni, mert sütés közben szétterülnek) és egy késsel kialakítottam rajtuk a ráncokat. A végüket bekentem eper lekvárral és belenyomtam egy-egy szeletelt mandula darabot.

  

habcsók szellem1.png

A habcsók szellemek sajnos nincsenek kész ilyen gyorsan, bár dolgoznunk nem kell velük többet, a sütési idő azonban elég hosszú.

Habcsók szellem

Hozzávalók (egy nagy tepsihez):

2 tojás fehérje

150 g porcukor

1 teáskanál ecet

1 teáskanál étkezési keményítő

 

1. A tojásfehérjéket elektromos habverővel elkezdjük verni.

2. Ha felhabosodott hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, amíg fényes kemény habot kapunk. (Ha késsel belevágunk a habba, megmarad a vágás nyoma)

3. Beleforgatjuk a habba a keményítőt és az ecetet.

4. A masszát nyomózsákba töltjük, (vagy teáskanalak segítségével) sütőpapírral bélelt tepsire, kis csúcsokat készítünk.

5. 100°C-os sütőben 2 órán át szárítjuk.

6. Ha kihűltek díszítjük.

Szólj hozzá

halloween süti szellem szem pók recept gyors denevér keksz habcsók levágott ujj